Referenties

collage3Marion, 32 jaar.
Na een moeilijke scheiding was mijn leven helemaal veranderd. Ik had veel moeite met met het verlies van mijn huis, mijn vrienden, mijn routine. Ik heb mijn best gedaan om een nieuw leven op te bouwen, maar toch kwam ik van de depressie niet af. Ik had alles geprobeerd: meditatie, sporten, schrijven, etc. niks werkte. Ik kreeg mijn emoties niet meer onder controle. Ik had een keer over EMDR gelezen, en hoe het mensen met angst en depressie kan helpen. Ik was skeptisch, maar kon zo veel positieve verhalen online vinden dat ik dacht “wat heb ik te verliezen?”

Binnen 5 sessies kwam ik weer tot leven. Samen met Eleonore zijn we door alle moeilijke herinneringen gegaan. EMDR heeft mij geholpen om mijn emoties onder controle te krijgen, en om afstand van mijn situatie te kunnen nemen. Ik kon het eindelijk goed verwerken. De haptotherapie aan het eind van elke sessie gaaf mij weer energie en positiviteit. Eleonore heeft magische handen die je lichaam en geest kunnen helpen genezen. Ze luisterde altijd heel goed naar mijn problemen en ik voelde me altijd veilig met haar. En het was gelukkig niet altijd zo serieus, we hebben ook samen heel veel gelachen!

Het was precies wat ik nodig had om mezelf weer terug te vinden, om te genezen. Ik zou haar altijd dankbaar voor zijn.

M, 30 jaar, op dit moment ben ik huismoeder, getrouwd en heb ik 2 dochters.
Al een tijd was ik opzoek naar het laatste zetje, om alles wat ik theoretisch al over mijzelf geleerd had, praktisch te leren toepassen, voelen en te ervaren. Ik was altijd erg gericht op anderen en vergat mijzelf compleet. Dit resulteerde in veel onbegrijpelijke fysieke klachten, angst en ook een gevoel van minderwaardigheid.
Doordat ik bij Eleonore kwam heb ik met name geleerd om in mijn lijf te blijven. Dat was de grootste ontdekking, mijn lijf als mijn huis zien. Je gaat immers ook niet op vakantie en laat je huis met ramen en deuren wijd open achter. Dat was wat ik deed met mijn lijf, vluchten uit mijzelf. Nu ik geleerd heb om er in te blijven en te leren hoe het voelt als ik er toch uit ga (en ik welke situaties ik dat doe), sta ik veel meer in mijn eigen kracht. Ik ben vrolijker, energieker, assertiever en mijn lijf is vele malen soepeler en minder pijnlijk. Een genot!
De begeleiding van Eleonore daarbij is een waar geschenk geweest voor mij. Ze is doortastend, maar precies op het niveau wat jezelf op dat moment aan kan. Je wordt altijd warm welkom geheten en haar praktijk is een plek waar ik mij altijd geborgen en veilig heb gevoeld, een plek om alles te leren te ervaren. Een plek waar alles mogelijk is en waar alles gezegd kan worden. Eleonore stelt zich professioneel op zonder dat ze daarbij persoonlijkheid verliest. Ze luistert altijd aandachtig naar mij en weet dat passend te vertalen naar haptonomie, zodat uiteindelijk voor mij de kwartjes gevallen zijn. Haar manier van werken en gevoel voor humor zorgen ervoor dat elke behandeling, hoe pittig soms ook, een feestje is! Het is een groot voorrecht om mijzelf gevonden te hebben, Eleonore ik ben blij dat je op mijn pad gekomen bent.

Daddio, 56 jaren jong, werkeloos, ondernemer – Gehuwd
Door teveel de problemen in mijn persoonlijke situatie met mijn hoofd op te willen lossen, was ik het contact met mijn gevoelswereld en mijn lichaam verloren. Door mijn gevoelens te negeren keeg ik steeds vaker zware hoofdpijn(migraine)klachten. Haptotherapie heeft de balans tussen mijn lichaam en geest grotendeels hersteld.

Ik heb nu voor het eerst het gevoel dat ik steeds meer die man kan zijn die ik altijd heb willen zijn. Het contact met mensen is nu veel natuurlijker geworden en ik ben niet meer bang om met vreemden te spreken. Mijn gevoelens hebben nu een duidelijke plaats in de persoon die ik aan het worden ben.

Ik ervaar Eleonore als een warme, geduldige en vakkundige vrouw die met humor op de juiste momenten veel aan mij duidelijk heeft gemaakt. Ik ben door haar begeleiding op het juiste pad gezet en prijs mij gelukkig dat ik met haar kennis heb mogen maken.

Marion (60 jr.) ik werk parttime als buitendienst medewerker, ben getrouwd
moeder en oma.

Ik was prikkelbaar, vermoeid, lusteloos had vervelende fysieke en psychische klachten
om psychisch sterker te worden en fysiek beter te kunnen functioneren zowel
privé als bij mij werk ben ik bij Eleonore (zin-tact) terecht gekomen.

Door deze therapie heb ik geleerd mij voor negatieve invloeden te kunnen afsluiten
en beter te luisteren naar mijn lichaam en mij te ontspannen door de aangeleerde ademhaling technieken etc.

De begeleiding van Eleonore: prettige gesprekken waarbij ik mij veilig voelde om over alles te
kunnen praten. Ze gaf mij goede handvaten om tegen de negatieve invloeden van buitenaf mezelf te
beschermen en daardoor mij te kunnen ontspannen en sterker te voelen.
Ik weet dat ik er nog niet ben en daarvoor ga ik ook nog regelmatig (1x in de 6 weken) naar Eleonore om mijzelf weer de zekerheid te geven dat ik nog steeds op de goede weg ben.

Merel Assink, 29 jaar, werkzaam in het onderwijs, getrouwd
Ik voelde me vaak gestresst, bang en onzeker. Ik wilde graag leren hoe ik werk en privé beter zou kunnen scheiden. Ook wilde ik leren minder perfectionistisch te zijn, minder hard voor mezelf te zijn en mezelf meer ruimte te gunnen.

Ik heb door haptotherapie geleerd hoe ik meer in mijn lijf kan zijn in plaats van in mijn hoofd. Dit kan ik goed toepassen als ik me gestresst en bang voel. Ik voel me dan rustiger en krachtiger. Ik heb ervaren dat ik ‘er mag zijn’ en ruimte mag innemen.

Eleonore, ik heb je begeleiding als heel prettig ervaren. Je bent open en je geeft veel ruimte om te zijn ‘wie je bent’. Je hebt me uitgedaagd, me aan het denken gezet, gemotiveerd, je hebt me geholpen om mijn emoties te ervaren en een plek te geven en ‘in mijn eigen kracht te staan’.

JB, 56 jaar, vrouw, getrouwd, werkzaam in sector zorg en welzijn.
Ik wilde leren me minder te laten opjutten door (vermeende) verwachtingen en beoordelingen. Ik voelde me gespannen en vermoeid.

Ik heb met de haptotherapie geoefend in het stil staan bij gevoel en spanning in mijn lijf. Ik heb leren voelen verder dan mijn eigen lichaam, hoe nuchter ik ook ben. Het geeft me een balans tussen binnen en buiten, tussen spanning en ontspanning, tussen passiviteit en activiteit, tussen vol en leeg. Ik voel me krachtiger in mijn doen en laten. Bepaal bewuster wat ik doe en hoe ik reageer. Ik gebruik de inzichten nog elke dag.

Eleonore begeleidde dit proces met verrassende oefeningen en hulpmiddelen. Met aandacht en zorg, ik voelde me veilig bij haar, ze kon me op een zachte manier confronteren en ze kan met haar lach heerlijk relativeren.