EMDR Enschede

EMDR UitlegWanneer EMDR Enschede?
Nare gebeurtenissen kunnen heftige reacties oproepen. Dan hoeft het niet altijd om Grote Trauma’s te gaan, als rampen, fysiek geweld of verkrachting. Ook in het leven van alledag kom je in aanraking met aangrijpende ervaringen. Gepest worden, controleverlies, angsten, de dood van een dierbare zijn hiervan voorbeelden.

Het lukt niet altijd om die op eigen kracht te verwerken. Ze leiden dan tot psychische problemen. Bijvoorbeeld tot angst- of depressieve klachten. Of je vindt het moeilijk met emoties om kunnen gaan, of met relaties. EMDR Enschede kan dan wellicht helpen.

Bij EMDR ga je in gedachten terug naar de gebeurtenis. Ondertussen krijg je afleidende prikkels aangeboden. Dit wordt een aantal keren herhaald. Tussendoor kijken we steeds wat er bij je opkomt. Je hoeft dit proces niet alleen te doen!

Door deze “twee sporen aanpak” komt het verwerkingsproces op gang. Meer informatie over EMDR vindt je op Hoe werkt EMDR  of Trauma’s verwerken . Ik ben opgeleid bij het ACT-EMDR Centrum

Daarnaast maak ik ook gebruik van brainspotting, een techniek die verwant is aan EMDR. Hier vind je meer informatie over brainspotting en een filmpje over brainspotting

Ik bied EMDR en brainspotting aan als onderdeel van haptotherapie. We bestaan immers niet alleen uit een brein. Soms zijn de herinneringen aan de ingrijpende gebeurtenissen al wel neutraler geworden, maar heb je er lichamelijk nog last van.  ik kan je dan helpen om je gevoelens beter in de hand te hebben, en meer te ontspannen.

Meer informatie vind je ook op EMDR Enschede